Znate li čemu služe ova VRATAŠCA NA PERILICI RUBLJA? Kad doznate, oduševit ćete se!

Perilica rublja - filter

Jeste li ste se ikad zapitali čemu zapravo služe vratašca na dnu perilice rublja, s prednje strane?

Iza njih se nalazi filter kroz koji prolazi voda koju perilica izbacuje u kanalizaciju. Na tom filteru se (vjerujemo da već pogađate!) zadržavaju svi kruti predmeti koji otpadnu s odjeće tijekom, kao i oni koji ispadnu iz džepova jakni, hlača, košulja… koje perete.

Tu se, dakle, može naći kojekakvog taloga, uključujući i dugmad, kovanice i slične stvari. A kad se tog materijala nakupi, filter se začepi i perilica ne ispušta vodu. Ukratko, pokvarena je.

No, sad kad ovo znate, ne morate odmah zvati majstora kad primijetite da perilica ne ispušta vodu, nego najprije provjerite filter. Otvorite vratašca (kod nekih modela perilica ova vratašca ne postoje, nego se skida kompletan donji dio kućišta – pogledajte donju sliku), odvrnete filter, izvučete ga i očistite ono što se na njemu zadržalo.

Pazite, kad odvrćete filter, iz perilice će izaći voda koja je u njoj ostala, pa prije ove “operacije” podmetnite posudu odgovarajućeg oblika.

Kad ga očistite i operete, filter vratite na njegovo mjesto, zatvorite vratašca i isprobajte perilicu. U većini slučajeva ovim će kvar biti otklonjen!

Perilica rublja - filter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)