ZLATNO MLIJEKO KOJE PODMLAĐUJE: Provjereni recept ruske alternativne medicine

ZLATNO MLIJEKO KOJE PODMLAĐUJE: Provjereni recept ruske alternativne medicine

U ruskoj alternativnoj medicini mlijeko pripremljeno na ovakav način smatra se pravim draguljem. Odlično je za nervni sistem, kosti i debelo crijevo, a tako ga je jednostavno napraviti.

Riječ je o “zlatnom mlijeku”, za koje vam treba svega nekoliko sastojaka!

PASTA OD KURKUME

Prije svega treba pripremiti pastu, i to tako što ćete u 100 do 150 ml vode dodati 40 g kurkume u prahu. Promiješaćete i ostaviti da proključa, a potom pustiti da ključa oko osam minuta, dok se smjesa ne zgusne, a pritom ćete je stalno miješati. Znaćete da je gotovo kada smjesa počne da liči na jogurt.
Ako je previše gusta, slobodno dodajte malo vode. Pastu možete napraviti i u većim količinama i ostaviti je u frižideru jer svoja svojstva ne gubi oko 40 dana.

PRIPREMA MLIJEKA

Za ovaj korak potrebno je 250 ml mlijeka, 40 ml nerafinisanog bademovog ulja i malo meda. Mlijeko se prokuva i dodaje se bademovo ulje.

Korak sa uljem može i da se preskoči. Onda se to skloni sa vatre i sipa u šolju. U to se doda kašičica paste od kurkume i zasladi medom po ukusu.

Ovo “zlatno mlijeko” pije se ujutru na prazan stomak i pred spavanje, a preporučeno trajanje terapije je 40 dana. Procedura može da se ponovi dva puta godišnje.