UMJESTO SKUPIH KREMA: 7 namirnica za prekrasnu kožu!

UMJESTO SKUPIH KREMA: 7 namirnica za prekrasnu kožu!

Trudite se da se hranite zdravo, kako se to ne bi odrazilo na vašu kožu. Također koristite kreme sa zaštitnim faktorima, i one koje hidriraju vašu kožu, ali ponekad su najjednostavnije stvari i najbolje stvari.

MANGO
Savršen izvor beta karotena, koji se pretvara u vitamin A, bez kojeg nije moguće zamisliti zdravu kožu niti obnovu tkiva i bez kojeg postaje suva i mat. Uvijek odaberite mango koji je mek na dodir, a ukoliko ne pronađete mango, uzmite mrkvu, bundevu, krompir ili kajsije.

SALATA OD KUKURUZA
Salata od kukuruza, crnog graha i manga je jednostavno nezamjenljiva kada je riječ o zdravim obrocima koji utiču na izgled vaše kože. Nastojte da što kraće vrijeme termički obrađujete kukuruz i pasulj, poslužite ga s lososom ili piletinom, tako što ćete napraviti salatu, koju obavezno začinite slatkim mangom.

SOK OD NARANČE
Sok od svježe cijeđene naranče je sjajan kada nam je potrebna velika količina antioksidanata i vitamina C,D i kalcijuma, takođe štiti vaše ćelije i neutrališe slobodne radikale.

MLIJEČNI PROIZVODI
Mliječni proizvodi su zdravi jer obezbjeđuju dovoljne dnevne količine kalcija i vitamina D, ali ono što je istraživanjima potvrđeno jeste da izlaganje suncu ne mora biti samo štetno za organizam, a kako biste se prilikom tih izlaganja djelimično sačuvali od štetnih ultravioletnih zraka, neophodno je da svakodnevno uzimate kombinaciju jogurta i crvenog, bobičastog voća.

BADEM
Uskoro će se u apotekama umjesto kapsula i preparata za očuvanje zdravlja dijeliti bademi, sirovi ili pečeni, koji predstavljaju neophodnu dnevnu količinu vitamina E. Pored sjemena suncokreta, kikirikija, oraha ili lješnjaka koje možete da nasjeckate na svoju omiljenu salatu, računajte na visoku energetsku vrijednost zrna badema, ali ga uzimajte redovno ukoliko planirate da bore odložite za kasnije.

PILETINA
Piletina sadrži cink i protein, koji su od krucijalnog značaja za zdravu kožu, jer cink pomaže očuvanju zdravlja kože i brzom zarastanja rana, dok proteini utiču na svježinu vaše kože, proizvodeći amino-kiseline, koje stvaraju prirodan kolagen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)