UGODNO ĆETE SE IZNENADITI: Evo šta se dešava u vašem organizmu kada jedete nezrele banane…

UGODNO ĆETE SE IZNENADITI: Evo šta se dešava u vašem organizmu kada jedete nezrele banane...

Poznato je da banane sadrže veliku količinu škroba, a zelene, nezrele banane još veću. S tim da je, što je posebno važno napomenuti, škrob koji nezrele banane sadrže rezistentni škrob.

Naime, postoje različite zdravstvene koristi koje rezistentni škrob može osigurati ljudskom organizmu. On je odličan za mršavljenje, dakle birajte zelene banane za mrđavljenje. Vlakna nezrelih banana povećavaju osjećaj sitosti, što dovodi do smanjenja potrošnje kalorija i smanjena težine

Prema istraživačima, rezistentni škrob iz zelenih banana takođe sagorjeva masti. Ovo se dešava zato što tijelo ne koristi ugljene hidrate kao gorivo

Kada tijelo ne može koristiti ugljene hidrate kao gorivo, ono koristi masti. Rezistentni škrob takođe smanjuje nivo insulina u organizmu i sprečava da glukoza prodre u ćelije našeg tijela.

Zelene banane su takođe korisne za održavanje digestivnog trakta. Vlakna iz banana postaraće se da imate redovnu stolicu, a digestivni trakt održavaju zdravim pomoću probiotskih bakterija.

Probiotske bakterije iz zelenih banana takođe pomažu kada je u pitanju dijareja i problemi sa debelim crijevom. One čak smanjuju šansu od dobijanja raka debelog crijeva i dovode do bolje apsorpcije kalcijuma, piše Fokuzz.

Zelene, nezrele banane imaju veliku nutritivnu vrijednost. One sadrže vitamin B6, vitamin C, kao i velike količine kalijuma. Pošto sadrže i ugljene hidrate, ne preporučuju se dijabetičarima.

Triptofan je takođe jako važna aminokiselina koju banane sadrže.

On pomaže u kontroli promjene raspoloženja. Takođe sadrže i mnogo magnezijuma koji je odličan za srce.

Dakle, jedna zelena banana na dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)