UGLEDNI KARDILOG TVRDI: Masnoće su najbolji lijek, zato jedite masno!

UGLEDNI KARDILOG TVRDI: Masnoće su najbolji lijek, zato jedite masno!

Jesu li masnoće zdrave ili su jedan od glavnih krivaca koje nas mogu prerano poslati u grob?

Već desetljećima se priča kako su masnoće uzročnici začepljenja arterija, a novo istraživanje izbacilo je masnoće iz liste krivaca i na prvo mjesto postavilo – šećer!

Masnoće su nam potrebne i trebale bi biti naš najbolji lijek, tvrdi kardiolog Aseem Malhotra za časopis Men`s Health.

Pojašnjava da prehrana bez reduciranja masnoća može zapravo zaštiti od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Zbog raznih upozorenja posljednjih godina da su masnoće štetne za naš organizam mnogi su se okrenuli bezmasnim ili proizvodima s malo masnoće kako bi spriječili nastanak bolesti, ali time su si nanijeli veliku štetu, tvrdi Malhotra koji često doručkuje omlet od tri jaja pripremljen na kokosovom ulju, i napominje kako vjeruje da su upravo smjernice o zdravoj prehrani iz 1977. godine uzrok sve većeg broja pretilih osoba u svijetu.

Snižavanje razine kolesterola u krvi može povećati smrtnost od kardiovaskularnih bolesti, pojašnjava. Kod zdravih osoba starijih od 60 godina viša razina kolesterola povezana je s manjim rizikom od smrti.

Ono što nas svakodnevno polako ubija je šećer, poručuje uz naglasak da je toliko opasan i dodaje se u većinu industrijskih prehrambenih proizvoda, a zbog onoga što radi našem organizmu, trebao bi imati oznaku štetnosti poput alkoholnih pića.

Izvor: Vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)