SVE ŠTO NISTE ZNALI O KRASTAVCU: Pravi dragulj za ljudsko tijelo i još ponešto!

SVE ŠTO NISTE ZNALI O KRASTAVCU: Pravi dragulj za ljudsko tijelo i još ponešto!

Nekada su nas učili da krastavac nema posebnih nutricionističkih kvaliteta osim sto je dobar diuretik. Zaboravite i pročitajte sljedeći tekst: krastavac je pravi dragi kamen za ljudsko zdravlje.

1. Krastavac sadrži dnevnu dozu većine vitamina i minerala potrebnih ljudskom organizmu, kao sto su B1, B2, B3, B5, B6, vit. C, folna kiselina, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, kalij…

2. Kada osjetite umor u podnevnim satima, umjesto kave, pojedite jedan krastavac! On će vam osigurati brzi oporavak.

3. Zamagljeno ogledalo obrišite kriškom krastavca. Ne samo što ćete ga očistiti, nego ćete taj prostor osvježiti aromom sličnom onoj u nekom SPA centru.

4. Da se izbjegne strašna glavobolja ili mamurluk, prije spavanja pojedite nekoliko kriški krastavca. Probudit ćete se svježi i odmorni. Zahvaljujući vit. B i elektrolitima, organizmu će se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnoteža organizma a, na taj način, izbjeći će se bolovi.

5. Prije odlaska na plažu mjesta na tijelu gdje imate celulit, a važi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Sastojci koje krastavac sadrži sakuplja kolagen i zatvara ga na površini koze pa, tako, vizualno umanjuje efekt celulita.

6. Kao brzi obrok, jedan krastavac može vam “zavarati” glad.

7. Ako krastavcem istrljate vaše cipele, impregnirat ćete ih, na izvjestan način, a postići ćete visoki sjaj.

8. Šarke na vratima, koje škripe, podmažite krastavcem.

9. Pod stresom ste! U posudu s kipućom vodom ubacite presječen cio krastavac. U kontaktu kipuće vode i kemijskih komponenti krastavca, isparava se opuštajuća aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.

10. Da se eliminira neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 sekundi. Kemijska svojstva krastavca eliminirat će bakterije koje su uzročnici tog neugodnog mirisa.

11. Krastavac je odlično ekološko sredstvo za čišćenje inoks slavina, dok ruke ostaju neoštećene.

12. Ako pišete tintom, obilježavate markerom ili olovkom u boji, pa napravite pogrešku, da bi je izbrisali, trljajte je vanjskom stranom krastavca, kao što biste činili gumicom.

13. Ako se oko vaših biljki skupljaju neki crvići ili druge napasti, nekoliko kriški krastavca stavite u aluminijsku posudu, pa je ostavite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminija stvara odbijajući miris za insekte i druge napasti, ali ne smeta ljudima.

Ove informacije prenesite prijateljima kojima mogu korisno poslužiti u svakodnevnom životu.