SPASONOSNO VOĆE: Tri breskve dnevno mogu pomoći u borbi protiv raka dojke

SPASONOSNO VOĆE: Tri breskve dnevno mogu pomoći u borbi protiv raka dojke

Konzumacija samo tri breskve na dan može pomoći u borbi protiv raka dojke, tvrdi to najnovije istraživanje objavljeno u Journal of Nutritional Biochemistry.
Američki znanstvenici do ovog su značajnog otkrića došli na temelju testiranja na miševima, piše Magazin.hr.

“Stanice agresivnog raka dojke implementirali smo miševima pod kožu, a zatim ih tretirali ekstraktima breskve. Vidjeli smo pozitivan učinak nakon samo nekoliko tjedana, što znači da su breskve ubile metastaze i zaustavile bolest”, rekao je doktor Luis Cisneros-Zevallos, koji je provodio projekt.

Znanstvenici su preračunali upotrijebljene doze na miševima i primijenili ih na ljude, te došli do zaključka da bi konzumacija dvije do tri breskve dnevno imala isti učinak i kod ljudi.

U zapadnim zemljama rak dojke je najčešća vrsta raka kod žena, a samo u SAD-u prošle je godine oboljelo 232.000 žena, pokazuju to najnoviji podaci.

“Važnost ovog otkrića je značajna jer pokazuje kakav učinak na borbu protiv ove smrtonosne bolesti imaju prirodni spojevi, u ovom slučaju fenolni spojevi u breskvi”, rekao je Luis Cisneros-Zevallos.

Ono što je bitno u svemu tome da konzumacija soka od breskve neće dati isti učinak.

“Bitno je pojesti cijeli plod”, rekao je nutricionist Ian Marber te pozvao ljude da za potpuno zdravlje konzumiraju što više različitog voća i povrća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)