SAMO JEDAN LIMUN DNEVNO dovoljan da POTPUNO uklonite uporan bol iz zglobova! Evo kako…

SAMO JEDAN LIMUN DNEVNO dovoljan da POTPUNO uklonite uporan bol iz zglobova! Evo ako...

Za limun je otkriveno da ima ljekovita svojstva i korišten je na brodu za liječenje mornara kada su bili bolesni. Davne 1747. godine James Lond je utvrdio da su limun i naranče vrlo učinkovite u liječenju bolesti pri nedostatku vitamina C.

Pored toga, može dodati divan okus mnogim slanim jelima, kao i brojnim slasticama podjednako. Jedan sirov limun, bez kore, sadrži 17 kalorija, 0,6g proteina, 0,2g masti, 5,4g ugljikohidrata, 1,6g vlakana i 1,5g šećera- Također, zadovoljava 51% dnevnog unosa vitamina C, kao i manji unos vitamina B-6, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i slično.

Jedno cijeđenje limunovog soka daje 7 kalorija, 0,1g proteina, 0,1g masti, 2,1g ugljikohidrata, a oko 23% dnevne potrebe vitamina C..

Zdravstvene prednosti limuna su ogromne:
– Balansira PH vrijednost
– Eliminira toksine iz tijela
– Smanjuje kilažu
– Jača imunitet
– Uklanja akne

Limun smanjuje rizik od moždanog udara, borbe protiv raka, održavanja zdravog tena, uklanjane akni, astme, jača imunološki sustav i apsorbira željezo. Također smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti, povećava energiju i doprinosi održavanju težine.

Limunova kora ima moćne kvalitete i sadrži snažan antiseptik koji pomaže u borbi protiv groznice. Opušta krvne žile i smanjuje bol.

Možete utrljati koru limuna na bolno mjesto i vežite zavoj na 2 sata. Možete i staviti limun u teglu s maslinovim uljem, nanijeti na bolno mjesto i staviti gazu. Čaj od limuna jača imunitet, oslobađa od napetosti i glavobolje.

Sigurno niste znali za sva ova ljekovita svojstva, pa zato probajte kod kuće i vidjet ćete da uklanja bilo koju bol u zglobovima da imate.

Izvor: fokuzz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)