Rešetku iz pećnice zapravo je vrlo lako očistiti, trebaju vam dvije stvari

Rešetku iz pećnice zapravo je vrlo lako očistiti, trebaju vam dvije stvari

Da bi bez puno muke očistili rešetku iz pećnice treba vam tableta za strojno pranje posuđa, aluminijska folija i kada napunjena toplom vodom. Proces traje najmanje dva sata, ali vi skoro ništa ne radite, piše portal 24 sata.

Nekoliko žena iz Australije otkrilo je ovu jednostavnu metodu koja će u potpunosti ukloniti mrlje i preostalu mast od pečenja i očistiti rešetke iz pećnice bez višesatnog ribanja.

Za početak, izvucite sve rešetke iz pećnice, zamotati ih pojedinačno u foliju, zatim stavite u kadu napunjenu toplom vodom, taman toliko da prekrije rešetke, dodajte tabletu za pranje posuđa i ostavite ih da se natapaju barem dva sata.

“Napunila sam kadu s vrućom vodom, svaku rešetku sam pojedinačno omotala folijom i tako sam ih ostavila u kadi. U vodu sam dodala tabletu za pranje posuđa i sve sam ostavila dva sata da se namače”, rekla je jedna žena.

“Nakon dva sata sam prebrisala rešetke s magičnom krpom. Brzo i jednostavno”, objasnila je.

Postupak čišćenja je učinkovit jer aluminijska folija ima kemijsku reakciju s tabletom za pranje posuđa.

Neki su u početku bili skeptični nakon što su pročitali ovaj trik za čišćenje rešetki iz pećnice, ali nakon što su isprobali su bili zapanjeni izgledom rešetki i nosilica, koje su se sjajile kao da su nove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)