PROVJERENI TRIKOVI: Doznajte kako se riješiti štucanja, zubobolje, bolova u sinusima…

PROVJERENI TRIKOVI: Doznajte kako se riješiti štucanja, zubobolje, bolova u sinusima...

Ako vam se često dešava da štucate po nekoliko minuta, ili volite da se najedete prije spavanja, postoje nevjerovatni trikovi kojima možete da zavarate mozak i riješite se trenutne neprijatnosti.

Iako vam se može učiniti kao šašava ideja, ako vas svrbi grlo, počešite uho. Stimulacijom nerava u uhu stvara se refleks u grlu koji izaziva spazam mišića i smiruje svrab.

Takođe, lijevo uho bolje „hvata“ muzičke tonove tako da nemojte pojačavati ton, nego okrenite lijevu stranu glave ako ne čujete dobro televizor. Međutim, ako na žurci ili prilikom razgovora telefonom ne čujete vašeg sagovornika, poslužite se desnim uhom jer ono bolje „hvata“ brzi govor.

Ako imate problema sa slabom bešikom, razmišljajte o vezi i partneru jer je naučno dokazano da takva razmišljanja skreću pažnju mozga sa bešike. A kada želite da “ometete” mozak i ne osjećate bol prilikom primanje injekcije, sve što treba da uradite jeste da se nakašljete. Naučnici kažu da kašalj podiže nivo pritiska u vašem kičmenom kanalu, što ograničava osjećaj bola na putu do vašeg mozga.

Kada sljedeći put budete imali zapušen nos ili bol u sinusima, pritisnite jezikom gornje nepce dok u isto vreme prstom pitiskate prostor između obrva. Ljekari tvrde da nakon 20 sekundi dolazi do pomjeranja raone kosti što oslobađa zapušenje i čisti nos.

Isti postupak će vas spasiti i od “smrzavanja mozga” koje se dešava kada jedete sladoled. “Smrzavanje mozga” se dešava zato što se nervi na gornjem nepcu previše ohlade pa vaš mozak misli da je hladno cijelom tijelu. Tada dolazi do pregrijavanja organizma zbog čega vas zaboli glava.

Krv iz nosa možete zaustaviti tako što ćete komad pamuka staviti na gornje desne, odmah ispod nosa i pritisnuti ga. Većina krvi prilikom krvarenja iz nosa dolazi iz zida hrskavice koji dijeli nos, tako da pritiskom na to mjesto zaustavljate krvarenje.

Kada vas boli zub uzmite led i njime trljajte šaku, tačnije dio kože između palca i kažipsta jer u tom delu postoje nervi koji stimulišu mozak da blokira bol u ustima.

Ako ste se prejeli prije spavanja i muči vas stomak, ljekari savjetuju da legnete na lijevi bok jer je u tom položaju vaš stomak niži od jednjaka što onemogućava stomačnu kiselinu da dođe do grla, pa nećete dobiti gorušicu.

Ako poslije jela počnete da štucate palcem i kažiprstom pritisnite dio iznad obrva i ubrzo će prestati.

Sljedeći put kada vam utrne ruka, mašite glavom lijevo-desno i trnci u ruci će proći. Do trnjenja ruke dolazi zbog stezanja nerava u vratu pa je razgibavanje tih nerava lijek za ruku. Kada vam utrne noga, dolazi do stezanja nerava u donjem dijelu tela tako da morate da ustanete i hodate da bi oslobodili nogu.

Svaki ljekar će vas prvo posavjetovati da ne treba da pijete, ali ako vam se desi da se toliko napijete da soba počne da vam se vrti, stavite ruku na nešto stabilno. Alkohol razrjeđuje krv u dijelu uha koji se zove kupula koji reguliše ravnotežu. Kada stavite ruku na nešto stabilno dajete mozgu drugu referentnu tačku, što vam pomaže da “zaustavite sobu “.

Za sve one koji žele duže da rone zadržavajući dah neophodno je dobro da se pripreme. Umjesto jednog dubokog uzdaha savjetuje se više kratkih. Time ćete dobiti dodatnih 10 sekundi.

Izvor: Mojezdravlje.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)