Prirodni lijek za srce, recept star čak 800 godina

Prirodni lijek za srce, recept star čak 800 godina

Donosimo vam recept za lijek koji liječi bolesno srce. Recept je star čak 800 godina, a riječ je o prirodnom napitku koji možete naraviti na jednostavan i brz način.
Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.

Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept koji je jako uspješan u liječenju srca. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige “Zdravlje iz božje apoteke”.

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci:
– 10 svježih stabljika peršina (bez korijena),
– litra domaćeg crnog ili bijelog vina,
– dvije žlice vinskog octa i
– 300 g prirodnog meda.

Priprema:
Deset svježih stabljika peršina zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice čistog vinskog octa.
Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minute. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba lijeka:
Napitak se koristi svakodnevno, po jušnu žlicu do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)