PRESTANITE PITI SOKOVE! Evo što se dogodi ako mjesec dana pijete samo vodu

PRESTANITE PITI SOKOVE! Evo što se dogodi ako mjesec dana pijete samo vodu

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije rekla samoj sebi da će prestati piti gazirana pića, kavu ili alkohol, no malo je onih koji su i uspjeli u svojoj namjeri.

U nastavku pročitajte zdravstvene prednosti ukoliko, umjesto svih drugih napitaka, pijete samo vodu. Eksperiment je proveo Chris Bailey, piše portal N1.

1. Konzumirat ćete manje kalorija
Ukoliko popijete šalicu čaja sa šećerom, to će vas “koštati” 30 kalorija, dok će vam jutarnja kava s mlijekom “donijeti” 250 kalorija, a boca od pola litre Coca Cole sadrži 210 kalorija. Voda? U tom slučaju je nula kalorija, a i više će vas hidrirati od drugih napitaka.

2. Ublažit će vam apetit
Voda će suzbiti vaš apetit, tako da nećete biti toliko gladni, a također ni žedni…

3. Vaš mozak će raditi bolje
Mozak sadrži 75-85 postotaka vode, i ukoliko ste hidrirani, i vaš mozak će raditi bolje. Također će pomoći većoj koncentraciji, ali i energiji.

4. Jeftinija je opcija
Ako pijete samo vodu, ne samo da ćete biti zdraviji, već će i vaš novčanik osjetiti razliku – nabolje.

5. Ubrzat će vaš metabolizam
Ukoliko ujutro odmah popijete čašu vode, to će ubrzati vaš metabolizam tijkom dana. Istraživanja su pokazala da 500 mililitara vode povećava metabolizam za 30 posto, kako muškarcima tako i ženama.

6. Pomoći će vam i u toaletu
Možda ćete ići češće u toalet, ali to nije tako loša stvar.

7. Pomaže srcu
Ukoliko ste izuzetno dehidrirani, vaša krv je gušća te vaše srce mora raditi više kako bi pumpalo. Jedna studija je pokazala da ako pijete više od pet čaša vode na dan – smanjujete šanse da dobijete infarkt za 41 posto s usporedbi  ako pijete manje od dvije čaše dnevno.

8. Pomoći će vam tjekom tjelovježbe
Nemate dovoljno snage ako niste hidrirani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)