NUTRICIONISTI OTKRIVAJU: Zašto nije dobro jesti banane za doručak

NUTRICIONISTI OTKRIVAJU: Zašto nije dobro jesti banane za doručak

Doručak je, kažu, najvažniji obrok dana, no često u žurbi jedino što stignete pojesti je – banana. No, čini se da to voće ipak nije baš pogodno za doručkovanje.

Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu, piše portal zadovoljna.hr
.

Ako se same jedu, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera i spadaju u umjereno kisele namirnice.

Najbolji način za započeti dan je doručkom koji sagorijeva masnoću i koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka. Premda će vam banane dati kratak nalet energije, brzo ćete se početi osjećati umornima i gladnima. One su više stvorene za užinu nego kao cjeloviti obrok, jer same nisu dovoljne za započeti dan.

Taj osjećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete spriječiti tako što ćete uz bananu kombinirati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.

S obzirom na to da banane pripadaju skupini kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako bi dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer koji uzrokuje tek kratak nalet energije, upozorava zadovoljna.hr
.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)