NEMOJTE IH IGNORIRATI: Pet znakova da vašem tijelu nedostaje vitamin C

NEMOJTE IH IGNORIRATI: Pet znakova da vašem tijelu nedostaje vitamin C

Jak imunitet nas štiti od virusa i bakterija. Da bi ga održali, potrebno je organizam opskrbiti potrebnim mineralima i vitaminima među kojima je i vitamin C.

Vitamin C je sastojak koji možemo pronaći u većini namirnica. Stručnjaci govore kako je ovaj vitamin, u manjoj ili većoj mjeri, dio gotovo svega voća i povrća.

Iako ga lako nalazimo u prirodi, a naše tijelo ga rado prihvaća, loše životne navike i prehrana siromašna hranljivim sastojcima može dovesti do manjka vitamina C i do zdravstvenih tegoba.

Ovaj vitamin od vitalne je važnosti za naš imunitet, kožu čini zdravom i pomaže kod zacjeljivanja rana.

Vitamin C važan je i za zdravlje kostiju, a bez njega tijelo ne može prihvatiti željezo i određene proteine preko potrebne za zdravlje vena, ligamenata i tetiva.

Evo koji su prvi znakovi da vašem organizmu nedostaje C vitamin.

1. Konstantan osjećaj psihičke i fizičke iscrpljenosti.
2. Promjene raspoloženja propraćene bezrazložnom ljutnjom i nervozom.
3. Pad imuniteta zbog čega se tijelo ne može boriti protiv virusa, bakterija i drugih loših mikroorganizama koji uzrokuju infekcije i alergije.
4. Krvarenje desni, kvarenje i promjena boje zuba.
5. Stvaranje modrica na tijelu bez nekog opravdanog razloga.

Iako su agrumi poznati kao riznica vitamina C, postoje namirnice koje imaju više vitamina C i od same naranče. Koje su to namirnice, možete pročitati u ovom članku: SEDAM NAMIRNICA koje imaju više vitamina C od naranče.

Izvor: Zadovoljna.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)