NARODNI LIJEK PROTIV GRIPE: Djeluje brzo i učinkovito, čak i u najtežim slučajevima

NARODNI LIJEK PROTIV GRIPE: Djeluje brzo i učinkovito, čak i u najtežim slučajevima

Iako za gripu ne postoji lijek, nego samo preparati kojima se ublažavaju simptomi, ovaj narodni lijek pokazao se prilično uspješnim kao lijek za bolju cirkulaciju, ali i za opuštanje, piše Dnevno.hr.

Trebaju vam ovi sastojci: 4 jušne žlice šećera, 250 ml rakije (10 do 12 gradi) i 1 dl vode.

U metalni lončić ili džezvu stavite šećer da se karamelizira. Potom ga maknite s vatre i odmah dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru da tekućina prokuha i da se šećer rastopi.
Poslužite toplo, a zatim se umotajte u deku kako biste se preznojili.

Ako niste ljubitelj rakije, možete pokušati s kuhanim vinom koje djeluje gotovo identično, no ima sasvim drukčiji ukus.

Trebaju vam ovi sastojci: 5 dl crnog vina, 2 dl vode, 3 žlice šećera, pola žličice cimeta i pola žličice klinčića.

U lončić stavite vodu, šećer, cimet i klinčiće. Pustite da proključa. Potom dodajte vino. Čim se vino malo zagrije, sklonite lončić s vatre.
Dakle, tajna je u preznojavanju!

Preznojavanje kao terapija veoma je praktična i djelotvorna jer njome reguliramo tjelesnu temperaturu. Kada ona raste, središnji živčani sustav alarmira žlijezde zadužene za znojenje da ispuštaju znoj, što rezultira rashlađivanjem tijela.

Preznojavanje potiče detoksikaciju (znoj izbacuje toksine iz organizma), smanjuje rizik od kamenca u bubregu (znojenjem izbacujemo sol iz organizma što sprječava taloženje kalcija u bubrezima), sprječava kožne bolesti (znoj ubija mikrobe na koži), potiče dobro raspoloženje (tijekom znojenja mišići su zagrijani i opušteni što potiče dobro raspoloženje) te pomaže u sagorijevanju kalorija.