NAPRAVITE SAMI: Aromatični napitak od cimeta koji umiruje i liječi

NAPRAVITE SAMI: Aromatični napitak od cimeta koji umiruje i liječi

Brojna istraživanja su provedena na temu utjecaja cimeta na zdravlje. Ovaj ljekoviti začin donosi niz prednosti za zdravlje, pristupačan je i vrlo ga je lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Napitak od cimeta ima odlično djelovanje na zdravlje, a mi vam donosimo najznačajnije.

Prevencija srčanih bolesti

Jedno istraživanje je pokazalo da se razina šećera, triglicerida, kolesterola i ukupnog kolesterola drastično smanjuje već nakon 20 dana od svakodnevne konzumacije cimeta. Drugo istraživanje je pokazalo da svakodnevno konzumiranje cimeta može smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za kontrolu razine kolesterola i razine šećera u krvi.

Žensko zdravlje

Ovaj napitak možete uvrstiti u svakodnevnu prehranu da biste ublažili simptome sindroma policističnih jajnika. Ovaj napitak će pomoći u ublažavanju simptoma predmenstrualnog sindroma, naročito osjećaja nadutosti i žudnje za grickalicama.

Ublažava simptome multiple skleroze

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da cimet može usporiti razvoj i ublažiti simptome multiple skleroze, a najbolje od svega je što ne uzrokuje neželjene nuspojave. Cimet se pokazao odličnim i za ublažavanje simptoma Alzheimerove i Parkinsonove bolesti

RECEPT: Kako pripremiti napitak od cimeta

U lonac stavite vodu i med i kuhajte dok ne proključa. Dodajte štapiće cimeta, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Ulijte napitak u šalicu, na vrh stavite orahe i poslužite odmah.

Izvor: centarzdravlja.hr / Foto: silencefoto/Yayimages.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)