NAMAZ OD MEDA ZA JAČANJE IMUNITETA: Moglo bi se jako svidjeti i vašim najmlađima…

NAMAZ OD MEDA ZA JAČANJE IMUNITETA: Moglo bi se jako svidjeti i vašim najmlađima...

Tokom zimskog perioda jako je važno voditi računa o imunitetu… Imunitet (od lat. immunitas – oslobođen od službe, poreza) je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti.

Imunitet funkcionira poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena (virusi, bakterije, paraziti), kancerogenih stanica, štetnih molekula i otrova. Sveukupni mehanizam obrane organizma zovemo imunitet.

Danas vam s portala Coolinarika.com prenosimo recept za jedan vrlo zanimljiv namaz od meda koji bi se itekako mogao svidjeti i vašim najmlađima, a pomaže jačanju imuniteta.

Temeljni sastojci:
– 125 g livadnog meda
– 125 g maslaca

Dodatak po želji:
– 1 jušna žlica cvjetnog praha
– 50 g čokolade

Priprema:

U manjoj posudi mikserom pjenasto izmiješajte maslac sobne temperature. Zatim mu kuhačom postepeno umiješajte med, te na kraju dodajte cvjetni prah.

Tako pripremljeni maslac možete odmah upotrijebiti kao namaz ili ga spremite u prikladnu staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem i do upotrebe čuvajte na hladnom. Obzirom da ovaj namaz ima rok trajanja kao i maslac, a vrlo je jednostavan za pripremu, preporuka je da ga ne radite u prevelikim količinama, nego da količinu namaza prilagodite svojoj obitelji.

Namaz je idealan za malu djecu, jer im se med neće cijediti po prstićima. Ako vam dječica ne vole med, a vole čokoladne namaze, u gore pripremljeni namaz možete umiješati 50 g otopljene čokolade, tako će ga sigurno pojesti, a med neće ni osjetiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)