NAJZDRAVIJI DORUČAK: Kruh namazan medom i cimetom štiti od teških bolesti!

NAJZDRAVIJI DORUČAK: Kruh namazan medom i cimetom štiti od teških bolesti!

Možda zvuči nevjerojatno, ali mješavina meda i cimeta liječi skoro sve bolesti. Znanstvenici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog kolesterola i šećera te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Proizvodnjom meda bavi se većina zemalja svijeta. Ayurvedska i Yunani medicina koriste med kao glavni lijek već stoljećima. Znanstvenici danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti.

Današnja znanost kaže da med, iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.

Artritis (upala zglobova)

Uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode, te dodati malu čajnu žlicu cimetovog praha, napraviti masu i polako masirati na bolne dijelove tijela. Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute.
Osobe koje boluju od artritisa mogu ujutro i navečer uzeti jednu šalicu vruće vode s dvije žlice meda i jednom malom čajnom žlicom cimetovog praha. Ako se pije redovito, čak i kronični artritis može biti izliječen.
U istraživanju Univerziteta u Kopenhagenu, otkriveno je da su doktori tretirali svoje pacijente s mješavinom jedne žlice meda i pola čajne žlice cimetovog praha prije doručka.
Rezultat je bio da je u roku od tjedan dana od 200 ljudi koji su tretirani, njih 73 bilo totalno oslobođeno bola, a u roku od jednog mjeseca skoro svi pacijenti koji nisu mogli hodati ili se kretati zbog artritisa su počeli da hodaju bez bolova.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu.
Vrlo je učinkovito ako se drži čak i 5 minuta.

Bolesti srca

Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na kruh umjesto želea ili marmelade i jesti redovno za doručak čime se smanjuje kolesterol u arterijama i spašava pacijenta od srčanog udar. Oni koji su već preživjeli srčani udar miljama su daleko od slijedećeg udara, ako primijene ovaj proces jedanput dnevno.

Gripa

Znanstvenik iz Španjolske je dokazao da med sadrži prirodni sastojak koji ubija viruse gripe.

Infekcije mokraćnog mjehura

Popiti dvije žlice cimetovog praha i jednu čajnu žlicu meda u čaši mlake vode. To uništava klice u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja

Napraviti masu od jedne čajne žlice cimetovog praha i pet čajnih žlica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja.

Kolesterol

Ako se pacijentu koji ima povišen kolesterol daju dvije žlice meda i tri čajne žlice cimetovog praha pomiješane sa 4,5 dcl čaja, to će smanjiti nivo kolesterola u krvi za 10% u roku 2 sata. Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje kronično povišenje kolesterola.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu žlicu mlakog meda s čajne žlice cimetovog praha dnevno. Ovaj proces će izliječiti većinu kroničnih kašljeva, prehlada te iščistiti sinuse.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)