MARGULJA ILI MACINA TRAVA dobra je za poticanje plodnosti. Evo kako se koristi

Margulja ili macina trava dobra je za poticanje plodnosti
Foto: Eugene Zelenko / Flickr / (CC BY-SA 2.0)

Marulja ili macina trava (lat. Marrubium vulgare) se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi.

Premda se koristi za liječenje plućnih bolesti, od svih ljekovitih svojstava, marulja je najpoznatija po tome što se koristi za liječenje ženskih bolesti te potiče plodnost kod žena, piše portal Net.hr.

Ova biljka može se koristiti za izradu čaja koji se po narodnom vjerovanju treba biti tri puta u danu kako bi se pomoglo da žena zatrudni. To je jedan od razloga zašto se ova biljka naziva i očajnicom.

Ona prije svega pomaže uspostavljanje pravilnog menstrualnog ciklusa te regulira rad spolnih žlijezda i proizvodnju spolnih hormona.

Ovako možete pripremiti čaj za plodnost:

– jednu žlicu macine trave prelijte s 2,5 dcl hladne vode
– ostavite da proključa na vatri
– kada proključa poklopite i ostavite da stoji barem sat vremena
– nakon toga procijedite
– dnevno pijte do četiri doze

Ovaj čaj ne bi smjele piti za vrijeme menstruacije, niti ako imate nekih drugih problema i oboljenja. Ako želite povećati plodnost pijte ga u ovim dozama oko mjesec dana pa nakon toga uzmite kratku pauzu. Kako bi za sigurno došli do prestanka sterilnosti, pijte ga oko tri mjeseca. Nakon toga obavezno napravite dužu pauzu, barem od tri mjeseca jer bi u suprotnom moglo doći do hipertenzije.

Kada dođe do trudnoće, prestanite piti ovaj čaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)