LIMUNSKA DIJETA: Čišćnje organizma uz pomoć limuna, ljute paprike i javorovog sirupa

LIMUNSKA DIJETA: Čišćnje organizma uz pomoć limuna, ljute paprike i javorovog sirupa

Mnogi se pitaju kako slavne žene poput Heidi Klum, Beyonce i Jennifer Aniston ostaju tako vitke, lijepe i zdrave. Navodno je njihova tajna limunska dijeta, jedan od najučinkovitijih najjednostavnijih tretmana za čišćenje organizma.

Mnoge su dive je iskušale ovu dijetu. Revija The Gloss piše da su među njima i Pink, Demi Moore, Ashanti i Michelle Rodriguez.

Kako piše portal Zdrava krava, udarna faza limunove dijete provodi se uz sok od limuna, ljute crvene paprike i javorov sirup.

Taj sok, prema autoru originalnog programa, može eliminirati toksine iz tijela, pomaže uništiti štetne bakterije u organizmu i usput poboljšati raspoloženje.

Limun je prepun vitamina C, koji je neophodan za dobro funkcioniranje imunološkog sustava. Autori programa vjeruju kako limunov sok ima diuretski i antimikrobni učinak i, pospješuje otapanje bubrežnih i žučnih kamenaca.

Ljuta paprika čini sastavni dio ovog soka zbog vjerovanja da smiruje probavni trakt, potiče protok želučanih izlučevina i izlučivanje sline i potencijalnog antidepresivnog učinka.

Javorov sirup osigurava energiju iz šećera te određene vitamine i minerale u malim količinama.

Da bi napravili ovaj napitak, iscijedite jedan do jedan i pol limun i pomiješaj ga s 3 dl filtrirane vode. Dodajte dvije čajne žličice javorovog sirupa i prstohvat ljute paprike te dobro promiješajte.

Tijekom udarne faze detoksikacije, ovaj napitak treba piti šest do deset puta dnevno, počevši od ranog jutra.

Ako se odlučite podvrgnuti ovoj dijeti, sedam dana morate uzimati samo ovaj napitak, a onda polako uvoditi druge namirnice u jelovnik. Osmog dana dodaj svježi sok od naranče, a nakon toga nekoliko dana obogati prehranu s povrtnim juhama i zelenim kašastim sokovima.

Nakon pet dana takve prehrane možete početi uvoditi i ostale namirnice, po mogućnosti svježe i integralne. I, naravno, još se neko vrijeme drži podalje od brze hrane i slastica.

Uoči limunove dijete najmanje jedan dan izbjegavajte kavu, čaj i alkohol, a jedite isključivo svježe i sirove namirnice.

I na kraju važna napomena: budući da je udarna faza limunove dijete oštra i restriktivna, prije nego što je počnete provoditi svakako se posavjetujte s liječnikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)