Kako održavati zavjese, koliko često ih trebate oprati?

Kako održavati zavjese, koliko često ih trebate oprati?

Zavjese daju završni touch svakom prostoru, čine ga ugodnijim, a sjajno služe i kao zaštita od neželjenih pogleda susjeda. No, znate li kako ih održavati, koliko ih često trebate oprati?

Zavjese bi trebalo oprati barem dva puta godišnje, u jesen i proljeće, a po potrebi ovisno o mjestu vašeg stanovanja i prostoriji u kojoj su smještene i češće, piše tportal.

Treba, dakle imati na umu da se u nekim sobama prljavština nakuplja brže nego u drugima. Primjerice ako ste pušač zavjese treba oprati barem jedno u dva mjeseca, kako bi sakupljeni dim iz njih izašao te im se vratio stari sjaj.

Isto tako, zavjese na kuhinjskim prozorima, u prostorijama u kojima se često kuha i pari, trebalo bi češće prati.

Ne treba zaboraviti ni na dječji sobu, leglo prašine koja može biti uzgajalište mikroorganizama i gljivica, što može biti izuzetno opasno za nezreli imunitet. Jasno, više prljavštine nakupljat će se na zavjesama i prozorima zgrada u industrijskoj zoni, u blizini prometnica i više razine smoga.

Generalno, u ta dva puta godišnje kada perete zavjese, treba potpuno očistiti prozor, tako što ćete isprati okvir, staklo i prozorsku dasku. U tom slučaju zavjesa će dulje ostati svježa i čista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)