JEDNOGODIŠNJE CVIJEĆE: Ove vrste siju se u proljeće, a cvatu sve do kasne jeseni

JEDNOGODIŠNJE BILJKE: Siju se u proljeće, a cvatu od kasnog proljeća pa sve do jeseni

Proljetno cvijeće najljepše djeluje posađeno u velikim skupinama, gdje odabirom vrsta i boja možete stvoriti prekrasne maštovite proljetne kreacije.

Prvi odabir mnogobrojnih ljubitelja cvijeća su jednogodišnje biljke o kojima ne treba razmišljati mjesecima unaprijed. Jednogodišnje se biljke siju u proljeće, cvatu od kasnog proljeća pa sve do jeseni, a osjemene se iste godine, piše portal Net.hr.

U jesen, kada prođe njihov ‘rok trajanja’, treba skupiti njihovo sjeme i čuvati ih na suhom i hladnom mjestu, te ih ponovno posaditi u proljeće.

Ako se još niste odlučili koje ćete biljke ovog proljeća zasaditi u vašem vrtu, donosimo vam kratki pregled najuobičajenijeg jednogodišnjeg cvijeća.

Cinija cvate od lipnja do rujna, a sije se u ožujku ili početkom travnja u sandučiće, odnosno krajem travnja ili u svibnju na otvorenom.

Crnjika također cvate od lipnja do rujna, a sije se od ožujka na otvorenom.

Dragoljub cvate od lipnja do rujna, a sije se u sandučiće u ožujku ili travnju, odnosno na otvorenom potkraj travnja ili na početku svibnja. Na toplijim se položajima ova biljka razmnožava sama, a poznata je po svojim ljekovitim, kao i začinskim svojstvima.

KADIFA: Prekrasan cvijet opojnog mirisa, a ne traži gotovo nikakvu njegu [FOTO]

Kadifa cvate od lipnja do listopada, a sije se u sandučiće u ožujku, odnosno na otvorenom u travnju ili svibnju. Posađena u povrtnjaku ova biljka odbija obliće. [Više datalja na ovom linku]

Lijepi dečko cvate od lipnja do listopada, a sije se ožujku u sandučiće, odnosno u travnju ili svibnju na otvorenom. Specifičnost ove biljke je ta što uspijeva rasti čak i u polusjeni.

Lijepa Kata cvate od srpnja ili kolovoza do listopada ili studenog, a sije se u ožujku u sandučiće, odnosno u travnju ili svibnju na otvorenom. Na zaštićenim i toplim mjestima razmnožava se sama.

Ljubičina cvate od svibnja do kolovoza, a sije se na otvorenom od ožujka.

Mak se, ovisno o vrsti, sije u jesen ili od ožujka do svibnja, a cvate većinom od svibnja do srpnja.

NEVENOVA MAST: Evo kako se priprema i koje sve tegobe rješava...

Neven cvate od svibnja ili lipnja do listopada ili studenog, a sije se od travnja na otvorenom. U toplijoj se klimi razmnožava sam, a poznat je po svojim ljekovitim svojstvima. [Više datalja na ovom linku]

>>> POGLEDAJTE I OVO: NEVEN – Biljka koja liječi sto bolesti <<<

Različak cvate od lipnja do kolovoza, a sije se na otvorenom do ožujka.

Uresnica (Kozmos) cvate od lipnja ili srpnja pa sve do listopada ili studenog, a sije se na otvorenom u travnju ili svibnju. Na toplijim mjestima razmnožava se sama, a dodatna pogodnost je ta što uspijeva i u polusjeni te je prikladna za sadnju uz ograde.

Slamnata ruža cvate od srpnja do listopada, a sije se u sandučiće u ožujku, odnosno u travnju ili svibnju na otvorenom.

Stola cvate od srpnja do listopada, a sije se u travnju ili svibnju, na željeno mjesto.

Ukrasni slak

Ukrasni slak cvate od lipnja do rujna, a sije se u travnju ili svibnju na otvorenom. Prikladan je za pokrivanje metalnih i žičanih ograda.

Suncokret cvate od srpnja do rujna ili listopada, a na otvorenom se sije u svibnju. Ova je biljka prikladna za sadnju uz ograde.

Šćir cvate od lipnja do listopada, a sije se u travnju ili svibnju na željeno mjesto u manjim grupacijama, najbolje pored zida ili ograde.

Zijevalica cvate od lipnja do kolovoza ili rujna, a sije se u sandučiće u veljači ili ožujku, dok se potkraj travnja ili u svibnju presađuje na otvoreno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)