JEDITE VOĆE I MRŠAVITE: Ove tri vrste voća brzo tope masnoće!

JEDITE VOĆE I MRŠAVITE: Ove tri vrste voća brzo tope masnoće!

Američka studija je pokazala kako se spojevi iz ‘koštičavog’ voća odnosno iz breskvi, šljiva i nektarina mogu koristiti u borbi protiv metaboličkog sindroma koji može dovesti od ozbiljnih zdravstvenih problema.

“U posljednjih nekoliko godina pretilost je postala veliki problem društva zbog zdravstvenih problema koje izaziva. U SAD 30 posto populacije ima prekomjernu tjelesnu težinu ili je pretilo, a taj broj se svake godine povećava”, istaknuo je doktor Luis Cisneros-Zevallos.

Iako stil života, genetska predispozicija i loša ishrana određuju sklonost prema pretilosti, najveća briga liječnika je pretilost povezana s metaboličkim sindromom.

“Naše studije pokazale su da koštičavo voće kao što su breskve, šljive i nektarine sadrže supstance koje se uspješno mogu boriti sa pretilošću, dijabetesom i upalama. Također mogu smanjiti nivo lošeg kolesterola u krvi koji je povezan sa kardiovaskularnim bolestima”, izjavio je Cisneros-Zevallos.

Ono što ovo voće čini posebnim je mješavina bioaktivnih spojeva koja istovremeno djeluje na različite komponente bolesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)