Jedite grožđice! Ove ukusne bobice štite od raka, dobre su za imunitet, zube, seks…

Jedite grožđice! Ove ukusne bobice štite od raka, dobre su za imunitet, zube, seks...

Grožđice možda i ne izgledaju spektakularno, ali njihovi pozitivni efekti na ljudsko zdravlje su ogromni.

Sadrže više hranjivih tvari i minerala koji olakšavaju mnoge fizičke probleme poput gastrointestinalnih tegoba, artritisa, bubrežnog kamenca, bolesti srca, anemije i slično. Donosimo šest glavnih zdravstvenih koristi koje ćete dobiti jedući grožđice.

Seks

Svakodnevno konzumiranje grožđica pojačava seksualni nagon. One sadrže aminokiselinu arginin koja pomaže u podizanju libida, a samim tim i poboljšanja seksualnog života.

Rak

Grožđice pružaju zaštitu od raka debelog crijeva jer sadrže polifenolni antioksidant koji se zove katehin. On štiti organizam od širenja slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora.

Probava

Grožđice su iznimno bogate vlaknima i zbog toga pomažu u čišćenju probavnog trakta. One čiste toksine i druge vrste otpadnih materija iz gastrointestinalnog trakta i održavaju zdravlje probavnog trakta.

Zubi i kosti

Grožđice pomažu jačanju zuba i kostiju jer sadrže kalcij u velikim količinama. One sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcija i stvaranju koštane mase što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja, kao što je osteoporoza, osobito kod žena u post-menopauzi.

Energija

Grožđice su odličan izvor energije i vrlo su korisne za osobe koje su fizički aktivne.

Imunitet

Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih tvari u organizmu, uključujući vitamine i proteine. Na taj način, one poboljšavaju naš imunološki sustav.

Izvor: Minimagazin.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)