Evo što je dobro jesti za doručak ako se pokušavate riješiti sala na trbuhu

Masnih naslaga na trbuhu nije se lako riješiti, osobito kada su u pitanju osobe starije životne dobi. Srećom, neke namirnice mogu pomoći u ovom procesu.

Konzumiranje jaja za doručak je idealan način da započnete dan na zdrav način. Pošto ona sadrže proteine i masti, ostat ćete siti tokom ostatak dana. Idealno bi bilo da ujutro jedete 25 do 30 grama proteina. Možete ih jesti sa tostom od cjelovitog zrna, pošto je on zdraviji od običnog tosta”, kazala je za magazin Eat This, Not That nutricionistkinja Amy Goodson, piše portal Klix.ba.

Grčki jogurt je također jedna od zdravijih opcija za doručak jer ima manju količinu dodanog šećera. Sadrži proteine, kalcij i probiotike, koji dobro utječu na zdravlje. Konzumirajte ga sa cjelovitim žitaricama ili dodajte u smoothie.

Sadrži sve potrebne proteine, poboljšava probavu i čuva zdravlje srca.

“Ako se želite da riješite sala na trbuhu, onda je unos proteina veoma važan za vaš uspjeh. Uz pomoć njih ćete također uspjeti izgraditi mišiće. Zob je isto tako bogata vlaknima, koja će vas održati sitim, što će, naravno, spriječiti prejedanje tokom dana”, objasnio je nutricionist Courtney D’Angelo.

Maslac od kikirikija neće biti dovoljan obrok, ali ga možete jesti sa tostom, pahuljicama i slično. On sadrži mnoge zdrave masti, koje su potrebne organizmu.

Naravno, ni u kom slučaju ne biste trebali zanemariti treniranje dok pokušavate izgubiti salo na trbuhu. Ove namirnice jesu zdrave, ali ćete primijetiti značajan napredak kada kvalitetnu ishranu kombinirate s tjelovježbom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)