ČIPS BEZ PUNO MASNOĆE: Omiljenu grickalicu pripremite u mikrovalnoj pećnici

Čips bez puno masnoće

Grickalice su jedna od naših najslađih zaraza. Vrećicu čipsa je bolje ne otvarati jer se to najčešće događa malo kasnije u danu, a osim što je prekasno za jesti, ne možemo ni ignorirati upozorenja o nezdravosti, aditivima, pojačivačima okusa i sličnim strašnim riječima u hrani danas.

Čips od krumpira jako dobro podnosi začine, iako zapravo i drugo korjenasto povrće jako dobro podnosi mikrovalnu, tako da isti način spravljanja čipsa od krumpira možete primijeniti i na mrkvu, celer, cveklu i pastrnjak pa samo pustite mašti i ukusu na volju. Od jednog krumpira možete napraviti oko 4-5 serija čipsa, a za svaku vam treba oko šest minuta.

Treba vam:

Sastojci:

– 1 ili više komada krumpira ili drugog korjenastog povrća, izribanog čistog
– sol i drugi začini, po ukusu
– maslinovo ulje, po ukusu

Ostalo:

– ribež za ploškice
– zdjela hladne vode
– zaštitni tanjur iz mikrovalne
– papirni ubrusi

Priprema:

Narežite krumpir na tanke ploškice tako što ćete ga prvo prerezati na pola a zatim naribati na ribežu na jako tanke ploškice koje ćete odmah zatim ubaciti u zdjelu hladne vode. Ponovite isto s drugom polovicom i ostatkom krumpira. Ispirite ih u hladnoj vodi dok voda ne bude potpuno bistra. Ako imate vremena, ostavite ploškice da se u vodi namaču prije nego ih isperete.

Posušite ploškice s dva papirnata ubrusa. Poredajte ih na tanjur iz mikrovalne u jednom sloju tako da ne dodiruju jedna drugu. Po želji ih pospite začinima, a za jači okus, prije začina ih premažite maslinovim uljem.

Uključite mikrovalnu na najjače na 3 minute. Zatim mikrovalnu smanjite na 50% snage na još tri minute. Sve ploškice koje su postale hrskave i zlatne, izvadite. Ostale ploškice držite u mikrovalnoj i vadite u intervalima od minute. Postupak ponovite s ostatkom ploškica krumpira.

Čips će ostati hrskav nekoliko dana ako ga budete čuvali u vrećici s hermetičkim zatvaranjem.

Izvor: Mojmagazin.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)