ČEST PROBLEM U KUHINJI: Kako odčepiti sudoper sa stvarima koje imate u kući?

Kako odčepiti sudoper sa stvarima koje imate u kući?

Začepljeni sudoper veliki je problem u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova, pogotovo kad se radi o pranju suđa ili kuhanju. Ako nemate sredstvo za odštopavanje doma, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako odčepiti sudoper.

Ako vam voda ostaje u sudoperu i ne prolazi kroz cijevi, najlakše ćete to riješiti pomoću gume za odštopavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dolje pustiti ćete vodu.

Za odčepljavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i ocat. Prvo zakuhajte vodu sve dok ne počne kipiti. Kada zakipi naspite je u odvod. Zatim naspite jednu žlicu sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu octa. Na kraju zalijte još jednom kipućom vodom i to je sve, piše Večernji list.

Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti sol. Naspite pola čaše soli u odovod i pustite da djeluje nekoliko minuta. Zatim zalijte kipućom vodom i problem bi trebao biti riješen.

No, ako i dalje ne uspijevate riješiti problem zaštopanog sudopera, trebali biste pogledati odvodnu cijev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju dijelovi hrane i prljavštine. Uz malo truda i vještine, cijev sami možete skunuti i očistiti i vratiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)