8 KORISTI ZA ZDRAVLJE koje donosi konzumacija tople vode u kombinaciji s limunovim sokom

8 KORISTI ZA ZDRAVLJE koje donosi konzumacija tople vode u kombinaciji s limunovim sokom

Svako jutro započnite čašom tople vode u koju ćete dodati sok od jednog limuna, i ubrzo biste mogli primijetiti niz prednosti koje ova mješavina donosi.

Navodno jača imunitet i poboljšava cjelokupno zdravlje! Prve rezultate biste mogli primijetiti već nakon mjesec dana. Recept je veoma jednostavan, dovoljne je da svako jutro u šolju tople vode iscijedite pola limuna!

1. Јača imuni sistem: Limun je prepun vitamina C, koji je dobar za liječenje prehlade, ali i oporavak imuniteta, a obiluje i kaliujumom koji stimuliše mozak, nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Djeluje kao blagi, prirodni diuretik i pomaže varenju: Limunov sok otklanja nadust stomaka, potpomaže varenje, a ublažava i simptome gorušice ili podrigivanja. Takođe, ono vas tjera da putem mokrenja češće izbacujete toksine iz organizma, ali i sprečava detoksikaciju.

3. Uravnotežava pH vrijednost u tijelu: Uprkos tome što je veoma kiseo, limun u organizmu postaje alakalan (bazan), a upravo su alkalne namirnice ključ za dobro zdravlje, pokretljivost, elan….

4. Pomaže pri gubitku kilograma: Limun je pun vlakana, pa se zato uspješno bori protiv gladi.

5. Čisti kožu: Vitamin C pomaže pri smanjenju bora i fleka na koži. Limun i topla voda pomlađuju kožu, ali i izvlače toksine iz nje!

6. Osvježava dah: Limun osvježava dah, ali može ublažiti eventualnu bol zuba ili upalu desni. Ipak, imajte na umu da limunska kiselina nagriza gleđ, pa vodite računa da nekoliko sati poslije konzumiranja vode sa limunom ne perete zube.

7. Podiže energiju i raspoloženje: Limunov sok obezbjeđuje čovjeku energiju i utiče na smanjenje anksioznosti i depresije! Miris limuna u trenu poboljšava raspoloženje i “čisti” um.

8. Hidrira limfni sastav: Čaša tople vode sa limunom sprječava dehidriranost i nadbubrežni umor u toku dana, što je veoma bitno, jer ako je naše tijelo “žedno” to može dovesti do sitnih zdravstvenih smetnji.

Izvor: Mojezdravlje.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)