5 jednostavnih načina da izbjegnete zimsko debljanje

5 jednostavnih načina da izbjegnete zimsko debljanje

Većina nas za zimskih mjeseci stekne koju kilicu viška. Zato ove zime jedite pametnije! Samo slijedite ove savjete, i kazaljka na vagi neće iz dana u dan pokazivati veću brojku, piše Index.hr.

1. Odaberite zdravu ‘utješnu hranu’
Odmah da razjasnimo: nekad će vam se jesti “loša” hrana i nema ničega loše u tome da se s vremena na vrijeme počastite njome, no nemojte pretjerivati. Veći dio vremena pokušajte se ipak utješiti, kada je to potrebno, zdravim grickalicama, kao što su npr. pržena mrkva, čips od kelja, kokice, orašasti plodovi itd.

2. Umirite svoje tijelo grijanim obrocima
Zima je izvor stresa za vaše tijelo pa je jako važno da održavate njegovu temperaturu stabilnom. Opskrbite ga zdravim juhama i varivima s puno zelenog lisnatog povrća, luka i češnjaka. U svoju prehranu ubacite i mahunarke, ljute papričice, đumbir te biljne čajeve.

3. Začinite malo stvari
Začinite svoje žitarice, zobene pahuljice, jogurte i slično dodacima poput cimeta, muškatnih oraščića, oraha, badema, kokosovim ili makovim mrvicama i slično, kako bi vam bilo bar malo lakše odreći se onih manje zdravih sastojaka.

4. Jedite prije nego krenete van
S obzirom na to da je pred nama sezona zabava, potrudite se pojesti nešto pola sata ili sat prije izlaska. Prije svega mislimo na hranu bogatu proteinima i dobrim mastima. Najgore što možete učiniti jest krenuti u provod kada ste gladni, jer ćete tada pojesti bilo što, čitaj najmasniji hamburger u gradu.

5. No, ako ne stignete…
Potrudite se da u torbici ili autu uvijek imate paketić orašastih plodova, koji će vas ispuniti te spriječiti od “napadanja” bilo kakve hrane, čim ju ugledate. Također, kada pijete, potrudite se da između svake čaše popijete i čašu vode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)