PIKANTNA PILETINA NA ŽARU: Isprobajte Amerikancima omiljeni način pripreme

piletina-rostilj
Ovaj recept morate probati! Ovo je, inače, Amerikancima omiljeni načina pripreme piletine na roštilju. Za pripremu će vam biti potrebno samo 25 minuta, a još 45 minuta da se sve kvalitetno ‘okrene’ na roštilju. Navedene količine su dovoljne za osam osoba pa na gozbu pozovite i prijatelje!

Sastav:

  ♦ 2 isječena pileta (1,5 do 1,8 kg svako)
  ♦ 1 i 1/2 šalica šećera
  ♦ 1 i 1/2 šalica kečapa
  ♦ 1/2 šalice vode
  ♦ 1/4 šalice limunovog soka
  ♦ 1/4 šalice jabučnog octa
  ♦ 1/4 šalice Worcestershire umaka
  ♦ 3 žlice mljevenog chilija
  ♦ 3 žlice senfa
  ♦ 1 žličica soli
  ♦ 1/2 žličice mljevene crvene paprike

Priprema:

U veliki lonac za pirjanje stavite prvih deset sastojaka za umak, dok miješavina ne proključa. Smanjite vatru i još 15 minuta nastavite pirjati uz povremeno miješanje.

Pile pokriveno folijom pecite na roštilju na srednje jakoj temperaturi 40 minuta i u tom je vremenskom periodu nekoliko puta okrenite. Pola pripremljenog umaka stavite sa strane. Piletinu zatim prelijte pripremljenim umakom, pecite na roštilju još 5 do 10 minuta, odnosno dok se umak ne posuši s površine mesa. Poslužite s preostalim umakom. Pripremljena količina dovoljna je za osam porcija.

Nutricionističke vrijednosti:
Jedna porcija ovog jela sadrži 641 kalorija, 25g masti (7g zasićenih masti), 153mg kolesterola, 1,163mg natrija, 54g ugljikohidrata, 1g vlakana i 49g proteina.

Izvor: magazin.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *